kormendi_2014_fej.jpg
 
 
 
 
Körmendi Kft.
2310 Szigetszentmiklós,
(külterület) Csepeli u. 32.
Tel. 1: 06 (24) 530 710
Tel. 2: 06 (24) 530 711
Fax: 06 (24) 530 790
Mobil: 06 20 242 26 20
E-mail:  
video.JPG
termékat.JPG
Bontás, Törés, Újrahasznosítás


SIMEX

Őrlőkanalak


A bontás és az építés helyszínén képződött törmelékanyagok aprítása hatékonyan végezhető a Simex őrlőkanalaival, amelyek a különböző méretű és típusú földmunkagépekre szerelhetők fel.

Környezetvédelmi és energiahatékonysági szempontból egyaránt fontos, hogy a bontott építőipari anyagokat minél nagyobb mértékben újrahasznosítsuk. Az építési helyszíneken képződő törmelékanyagok őrléséhez, aprításához kínál hatékony adaptereket a Simex. A vállalat alapításától fogva arra törekszik, hogy partnereinek egyszerű, gyors és biztonságos munkaeszközöket kínáljon. Ezt szolgálja a felhasználókkal való folyamatos kapcsolattartás, a cégen belül zajló technológiai fejlesztések, valamint az ügyfélszolgálat fokozott előtérbe helyezése.

TÁRS AZ ÚJRAHASZNOSÍTÁSBAN

Az olasz konstruktőr adapterei alkalmasak tégla, beton, üveg, vasbeton, aszfalt, cserepek, agyagos és különféle vizes anyagok aprítására. A folyamat hasznos, ha a törmeléket szállítani kell, hiszen az aprítás révén a szállítandó anyag térfogata csökkenthető és így jobb tömörítési fok érhető el, ám még jobban járunk, ha a helyszínen hasznosítjuk újra a bontott anyagok minél nagyobb hányadát. Ebben is segítségünkre lehetnek a Simex eszközök. Az őrlőkanalak a klasszikus földmunkagépekre szerelhetők, és a gyártó meglepően széles hordozógép-kínálatot lefed adaptereivel a csúszókormányzású minirakodóktól kezdve a kotró-rakodókon át egészen a nagyobb méretű kotrókig és homlokrakodókig.

A KICSITŐL A NAGYIG

Formájában a megtévesztésig a klasszikus kotrószerelékre hasonlító CBE jelzésű őrlőkanalak működéséről két meghajtómotor gondoskodik. A vágótárcsa cserélhető, ezáltal változtatható az őrlés utáni legnagyobb szemcseméret (50-100 mm). A konstruktőr ötféle változatot kínál ebben a kategóriában, amelyek 8 és 50 tonna közötti kotrókra csatlakoztathatók.


Homlokrakodókra szintén rendelkezésre állnak a Simex őrlőkanalai. A kilenctagú CB széria tagjai 0,5-2 tonna közötti méretben készülnek. Az adapterek meghajtását két hidraulikus radiál-dugattyús motor biztosítja, amely a forgódobon lévő kések segítségével végzi a bontási anyagok őrlését. A Simex kifejezetten úgy alakította ki adaptereit, hogy ne továbbítsanak káros vibrációt az alapgépre a forgómozgás következtében. A vágókörmöket könnyű eltávolítani és áthelyezni, ezáltal változtatható az őrölt/aprított anyag mérete (30-100 mm közötti maximális szemcseméret).

HÁTTÉR

A Simexet 1991-ben alapították a Bologna melletti San Giovanni in Persiceto-ban. A cég eredetileg csúszókormányzású minirakodókra, kotró-rakodókra, valamint homlokrakodókra szerelhető aszfaltmaró adaptereket kezdett gyártani, ám az elmúlt két évtizedben folyamatosan bővítette palettáját, egyebek mellett őrlőkanalakkal, lapvibrátorokkal, vibrációs henger-adapterekkel, aszfaltterítőkkel és lengő felületmarókkal.
1999-ben készült el a Simex első önkiegyenlítővel szerelt felületmarója, amely úttörőnek számított abban a tekintetben, hogy nagymértékben megkönnyítette a gépkezelő munkáját, miközben hihetetlen pontos munkavégzést tett lehetővé. Az olasz konstruktőrnek mai napig ez a legsikeresebb termékcsaládja, amellyel időközben piacvezető helyett szerzett magának világszerte.
A 2008-ban kirobbanó gazdasági válságot is stabilan átvészelő cég 2011-ben jelentős kapacitásbővítést hajtott végre. A gyártóüzem területe 10ezer m2-re bővült, amelyből mintegy 4000 m2-t foglal el a kereskedelmi terület. A Simex termékeinek 70%-át külföldre exportálja, a tavalyi bővítés révén hatékonyabban tudja kiszolgálni kereskedelmi partnereit.

Az aprított anyag maximális szemcsemérete 30 és 100 mm között állítható.


GÉMRE SZERELHETŐ

ADAPTEREK


A Simextől


Az olasz gyártó adapterei révén valódi multifunkcionális termelőeszközzé alakíthatja minden vállalkozó meglévő földmunkagépét, akár egy új gép töredékáráért.

Legyen szó kisebb útfelújításról, közműépítésről, alagútfúrásról vagy az építési törmelékanyagok újrahasznosításról a Simex hatékony adaptereket kínál a felhasználóknak. A tartozékok felhasználási területe mellett a szóba jövő építőgépek kínálata. A megfelelő eszközt a megfelelő gépre elve alapján minden esetben a rendelkezésre álló hordozógép paramétereit kell szem előtt tartani (egyebek mellett tömeg, hidraulikaolaj-flow, olajnyomás, stb.), és azok ismeretében lehet az adaptert kiválasztani, hívja fel a figyelmet a magyar forgalmazó, amelyik óva int attól, hogy a vállalkozók túlméretezett szerelékekkel terheljék gépeiket. Vásárlás előtt minden esetben érdemes kikérni a Körmendi Kft. szakembereinek véleményért, akik segítenek abban, hogy mindenki a számára megfelelő eszközt vásárolhassa meg.

ÖNKIEGYENLÍTŐVEL SZERELT

FELÜLETMARÓK


Kétség kívül ez a konstruktőr legnépszerűbb termékcsaládja, amelyben világszerte piacvezető szerepre tett szert. Az eszközök sajátossága, hogy a hordozógépek helyzetétől és az útviszonyoktól függetlenül nehéz körülmények között is állandó marási mélységet szavatolnak. A Simex felületmarói alkalmasak aszfalt és betonburkolatok marására és a két oldal külön szintvezérlésnek köszönhetően a marási sík nem csupán vízszintesre, hanem ettől eltérő szögben is beállítható. Az adapterekkel közvetlenül a fal mellett is dolgozhatunk és a hatékonyság növelés érdekében lehetőség van arra is, hogy a kitermelt anyagot szállítószalaggal távolítsuk el a munkaterületről.

LENGŐ FELÜLETMARÓK

Aszfalt- és betonfelületek marására egyaránt bevethetők a kotrógémre szerelhető lengő felületmarók.
Ezek az eszközök különösen jó szolgálatot tehetnek a nehezen megközelíthető helyeken, és felhasználási területüket bővíti, hogy rézsűs vagy függőleges felületeken szintén hadra foghatók. Segítségükkel például a régi vakolat egyszerűen eltávolítható egy felújítandó ház homlokzatáról, a marási mélység pontosan szabályozható. Jelenleg négy méret áll rendelkezésre a Simex kínálatában (185-950 kg), amelyekhez 1,5 és 20 tonna közötti hordozógépeket ajánl a gyártó.

FORGÓTÁRCSÁS MARÓK

A kotróra szerelhető forgótárcsás marók helyettesíthetnek akár egy bontókalapácsot kemény anyagok (pl. szikla vagy beton) bontásakor. Az alacsony zajszint, környezetbarát működés mellett a teljesítményről sem kell lemondani, ez utóbbiról a belső hidraulikamotor és a közvetlen meghajtás gondoskodik.
A Simex forgótárcsás marói kifejezetten jó szolgálatot tehetnek azokon a helyeken, ahol a dinamikus hatások (vibráció) minimalizálására van szükség, legyen szó épületbontásról vagy alagútépítésről. A technológiából fakadóan a bontott anyag utólagos aprítására nincs szükség, a sitt hatékonyan elszállítható a helyszínről.

EGYÉB TERMÉKEK

A Simex a fent említett termékcsaládokon túl számos egyéb adapter tervezésével és gyártásával foglalkozik. Kétféle méretben állnak rendelkezésre az aszfaltterítők, amelyekkel kisebb útfelújítási munkák vagy járdaburkolat készítés végezhető. Az eszközökön a kívánt beépítési szélesség állítható, és számtalan egyéb praktikum szolgálja a hatékony munkavégzést.
Minikotrókra és csúszókormányzású minirakodókra szerelhetők a Simex láncos árokásó adapterei. A különféle munkákhoz a gyártó három típust kínál.
A különféle föld- és burkolatalapok tömörítésére szolgálnak az olasz konstruktőr laptömörítő és vibrációs tömörítő adapterei, amelyek között számos változat elérhető a Simex palettáján.

 

Körmendi lábléc
 
Körmendi Kft. © Minden jog fenntartva.
Tel.: 06 (24) 530 710, 06 (24) 530 711, Fax: 06 (24) 530 790 E-mail:                                           
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.